Artiesten


MY BABY

Kenny B

TenTemPiés

Sven Hammond

Rahaan

The Dawn Brothers

Marcel Vogel

The Grand East

Projekt Rakija

Radio Noet Noet

Silent War

De Stropers

The Legs

FIJAHBORN

Dickson & Aike

The Mauskovic Dance Band

TRAUDES

Der Einzelgängers

Jermain Bridgewater

MY BABY
My Baby is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, opgericht in Amsterdam. Hun muziek is een mix van blues, country en funk. My Baby ontstond in 2012 uit verschillende leden van de Amsterdamse soulband The Souldiers.
Kenny B
Kenneth Bron geboren in Paramaribo, Suriname zingt liederen over steden zoals Parijs. Sinds 1991 woont hij in Nederland en aanvankelijk zong Kenny B in het Engels en Surinaams. Sinds zijn overstap naar Nederlands talige reggae noemt men hem de Surinaamse André Hazes. Kenny B heeft er een veelzijdig leven aan overgehouden. Van het internaat tot en met het Nationale leger van Suriname en zelfs de politiek. Muziek was voor, tijdens en na deze periodes altijd aanwezig en heeft uiteindelijk de overhand genomen. Inmiddels treedt hij op in verschillende landen zoals België, Duitsland, Finland, Hongarije, Griekenland, Suriname en komende zomer in het mooiste land van allemaal “Loungefest.”
TenTemPiés
Muziek voor het hoofd en het lichaam. Dat hoor je niet meer elke dag. De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Met hun eigenzinnige mix van rock, ska, reggae en rumba heeft TenTemPiés behoorlijk wat kilometers gemaakt: van Chili tot China, de band ontketent bij iedere show een waar volksfeest.
Sven Hammond
Sven Hammond is een Nederlandse band. De band is actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul- en jazzmuziek. Bandleider is toetsenist Sven Figee. Figee trad eerder al op met onder meer Anouk en Di-rect.
Rahaan
“Rahaan” een levende legende die begon met draaien in de jaren 80. Zijn liefde voor house verspreidde hij over heel Chicago, de stad waar deze muziek voor het eerst uit de speakers kwam. 8 juli neemt hij zijn liefde mee naar Loungefest! Zijn muziek is altijd zo dansbaar en warm, dat als Rahaan draait alles in de wereld goed is. Zoals ze in Chicago zelf zeggen: "Aow! Beat that shit Rahaan!" Hij draait met plezier, kunde, energie en heeft een gruwelijke platenkeuze. DISCO POWER!! Rahaan's uitmuntende vaardigheden achter de decks hebben hem vanuit het underground circuit naar het internationale speelveld gebracht. Zo draait Rahaan overal ter wereld van Japan, Australië, Amsterdam, Spanje, Ierland, Schotland, Engeland tot in heel Amerika. Dat belooft dus wat te gaan worden in ons Noordwijkerhout!
The Dawn Brothers
Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.
Marcel Vogel
De in Duitsland geboren en getogen Marcel Vogel is een van de meest gepassioneerde DJ's die je tegenkomt, met 20 jaar ervaring achter de draaitafels. Marcel begon te draaien met Chicago, Disco & House, maar wordt sterk beïnvloed door eclectische DJ's zoals Theo Parrish, Alex Barck (Jazzanova) en Rahaan, die hem de biologische en de ontspannen stijl van DJ-ing, waarvoor hij vandaag bekend staat.
The Grand East
Projekt Rakija
Als geen ander weet de Nederlandse Balkangroep Projekt Rakija hoe je een feestje moet bouwen. Met een combinatie van rock, electro, reggae, hiphop, gemengd met de folklore uit de Balkan, wordt er een unieke sound neergezet door de tien(!) muzikanten. In het dagelijks leven verdienen zij hun brood met een baan als striptekenaar, webdesigner, kapper of slager. Op het podium worden deze dagelijkse werkzaamheden echter compleet vergeten en gaan alle remmen los.
Radio Noet Noet
Zelf twijfelen de vurige heren van Radio Noet-Noet niet over hun ontstaan: ze zijn het product van onverantwoord geknoei met afgetapte olie, slecht bedreven zwarte magie en achterbaks gerommel met jungle-goud. Hun huid zo blank als verse soft-ijsjes, maar hun zielen zo donker als een nacht in de Afrikaanse woestijn. Als muzikale-missionarissen stropen zij 'the Motherland' af naar vergeten dansvloer-parels en verborgen soul-schatten. Is het niet dwars door de jungle van Togo om wat 'Ewe' ritmes los te trommelen bij een lokale stam, dan is het wel recht door de Malinese Sahara om naar de maan te huilen op de desert blues. Via Ghana gaat de reis naar Nigeria om, badend van het zweet, nep-horloges te ruilen voor ruwe funk- en discojuwelen.
Silent War
Silent War is een vierkoppige indie rock band uit onze eigen regio. De muziek van Silent War kan het beste worden omschreven als indie rock, bestaande uit sfeervolle melodieën, hoekige gitaarrifs en een pompende ritmesectie. Silent War heeft zich binnen korte tijd opgewerkt tot een serieuze speler binnen de indiescene. Zo speelde de band al in gerenommeerde poptempels als de Melkweg, Paradiso en het Patronaat. Ook wisten zij meerdere bandwedstrijden te winnen en kwamen zij in de top 10 meest geboekte bands van Popronde 2016.
De Stropers
Toeters, blazers, trommels, pannen, keukengerei en als het kan een paar vrouwenbillen! Het liefst slaan ze overal op, als het maar herrie maakt! Op deze manier onderscheiden zij zich van de gemiddelde blaaskapel door méér show, een modern repertoire en non-stop entertainment. Een grote verrassing te midden van het publiek! Pas op als ze naderen en scherm vooral je billen af mocht je niet met blaren naar huis willen gaan.
The Legs
The Legs is een Nederlandse rockband. Dit power trio uit Noordwijk aan Zee heeft zijn inspiratie voornamelijk gehaald uit rock muziek van de jaren 60 & 70.
FIJAHBORN
Rootsreggae-band FIJAHBORN is in Tilburg opgericht De bandleden zijn afkomstig uit Curaçao, Suriname en Nederland: een mix die je goed terug kunt horen in eigenzinnige, maar toch swingende en pakkende songs die je na één keer beluisteren al mee kunt zingen. Peace, Love and Unity zijn de belangrijkste thema’s in hun geëngageerde teksten.
Dickson & Aike
Deze vinyl bazen pur sang hebben geen echte introductie meer nodig.. Hun vrolijke vibe zal tijdens hun set zeker de boventoon voeren!
The Mauskovic Dance Band
Nicola Niggebrugge speelde als drummer bij Eerie Wanda en Jacco Gardner en is de drijvende kracht achter The Mauskovic Dance Band. De band heeft een simpel doel en dat is de aanwezige mensen tijdens hun optreden te laten dansen. Dat doen ze op een uiterst effectieve manier want The Mauskovic Dance Band maakt een opzwepende mix van exotische ritmes waarin stijlen zoals cumbia, highlife, afro, salsa voorbijkomen.
TRAUDES
TRAUDES is een 6-koppige formatie bestaande uit Haarlemse Conservatorium-studenten. De band zoekt met hun muziek de grens op tussen hiphop en pop waarin zanglijnen gecombineerd worden met pure rap. Funkinvloeden zijn aanwezig en een goede dosis energie staan centraal. Verwacht een strakke beat, sterke teksten, pakkende muziek en een overtuigende live-show.
Der Einzelgängers
Der Einzelgängers is een dancefloorgruppe dat ontmoet in Detmold als tieners. Ze speelden hun eerste elektronische muziek bij een sleepover in Krefeld in de kelder van hun oom Ralf Hütter. Vanaf dat moment speelden ze alle locaties in Noord-Rijnland-Westfalen. Toen ze verhuisden naar Keulen namen ze de kunst hoofdstad door de storm. Tijdens het werken voor het bedrijf Energy Haddaway's, Der Einzelgängers samen hun passie voor kunst, muziek en mode. Nu Duitsland is niet groot genoeg meer.
Jermain Bridgewater
Jermain Bridgewater, beter bekend als Je Afrikaanse Excellentie (J.A.E.), startte in 2001 met rappen en brak in 2006 door met de Utrechtse formatie StropStrikkers. Hun albums ontvingen lovende recensies en ze sleepten verschillende prijzen in de wacht zoals de 3voor12 Utracks Award 2007 en Clash of the Titans 2007.

Sponsors


Loungefest zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder onze fantastische sponsors!